Lexikon > C

ABCDEFGHCHIJKLMNOPRSTUVWXYZ
CACHAÇA – brazilský rum, destilovaný přímo z cukrové třtiny
CALVADOS – destilát z jablek
CAMPARI – italský hořký vermut, vyráběný z bylin a pomerančové kůry
CANADIAN WHISKY – kanadská whisky destilovaná převážně z obilí
CAROLANS – irský krémový likér z whiskey, smetany a medu
CARPANO PUNT E MES – italský vermut
CAVA – španělské šumivé víno, vyráběné stejným postupem jako šampaňské
COGNAC – francouzský destilát z vína pocházející výhradně z oblasti Cognac, podléhající specifickým pravidlům
VS – “Very Special”– koňak zrající 3-5 let
VSOP – “Very Superior Old Pale”– koňak zrající 5-10 let
XO – “Extra Old”– koňak zrající 20 let
COINTREAU – francouzský likér vyráběný z kůry pomerančů, které
se pěstují v Angers na řece Loira
CORONA – mexické pivo
CRÉME DE CACAO – kakaový likér vyráběný ve dvou barvách, bílý a hnědý
CRÉME DE CASSIS – likér vyráběný z černého rybízu
CRÉME DE MENTHE – mentolový likér vyráběný ve dvou barvách, bílý a zelený
CRÉME DE BANANES – banánový likér
CURAÇAO – likér pojmenovaný podle ostrova, vyrábí se z macerované kůry nezralých pomerančů v různých barevných variantách (modré, červené, zelené)
CYNAR – atypický vermut z artyčoků
Zapa Bar 2010 | Kontakt | Mapa stránek
Zapa Bar - partnerský bar
České barmanské asociace
logo CBA